Quantcast
Channel: dinnerbymartin
Viewing all 100 articles
Browse latest View live

Solero-dessert med marengs, krystalliseret hvid chokolade og tropefrugtsgranité

$
0
0


Jeg husker Solero-isen, fra jeg var barn: frisk, læskende og eksotisk. Her er en top tunet 2016-udgave med masser af smag og forskellige knasende teksturer.

Sværhedsgrad: mellem

Til 4 personer

Tropefrugtsgranité: masser af forskellige eksotiske frugter fx passionsfrugt, ananas, mango mv. som du juicer. Alternativt 0.5 liter af den allerbedste tropefrugtsjuice du kan finde. Frys juicen og riv den med en gaffel. Stil tilbage på køl før granitéen smelter.

Krystalliseret hvid chokolade: 50 g hvid chokolade, 50 g sukker og 50 g vand. Smelt chokoladen og kog vand og sukker til en sirup. Når siruppen er 136 grader, mikser du den med den smeltede chokolade til små kugler dannes.

Vaniljeis: 1 dl sødmælk, 1 dl fløde, 3 æggeblommer, 1/2 stang vanilje og 75 g sukker. Mælk og fløde koges op med vaniljekorn og stang. Æggeblommerne piskes med sukkeret og flødeblandingen mikses heri. Varm forsigtigt op til blandingen tykner. Kør på ismaskine eller frys i frysepose, som du jævnligt masserer.

Marengsmasse: 1 æggehvide og 50 g sukker. Pisk æggehviden stiv, mens du mikser sukkeret heri.


Interview med mig!!!

$
0
0
En af mine favorit-blogs har bragt et længere interview med mig. Det er super spændende, og jeg føler mig utrolig heldig, når det jeg laver som en hobby (indtil videre), rent faktisk bliver værdsat af andre - ud over min mor 😄

Hvis du vil se, hvordan jeg startede med at lave mad, hvor man skal spise i København samt en lang række af mine billere (blandt andet et af mig), så tag et kig forbi:

www.thenordique.com


Laks med sellerifløde, gransyltet agurk, løvstikkemayo og rugbrødscrumble

$
0
0


Hvert år tager jeg med familien og en håndfuld venner til Bornholm og spiser mig gennem øens mange super gode restauranter. Sidste år besøgte jeg for første gang Stammershalle Badehotel, hvor jeg fik en virkelig lækker og anderledes starter, som denne forret er inspireret af.

Sværhedsgrad: mellem

Til 4 personer

Gransyltede agurker: 1 agurk, 1 dl. graneddike (æblecidereddike kan også bruges), 1 dl vand og 1,5 dl sukker. Skær agurken i meget tynde bånd på et mandolinjern. Bland eddike, sukker og vand. Læg agurkebåndene i eddikeblandingen og stil på køl i et par timer. Rul båndene.

Sellerifløde: 1 knoldselleri, fløde og salt. Skræl og juice knoldsellerien. Bland med fløden og stil på køl.

Løvstikkemayo: 2 æggeblommer, 1 bundt løvstikke, smagsneutral olie og salt. Blend dild med ca. 3 dl olie. Pisk æggeblommerne med salt og tilsæt herefter dildolie til mayoen tykner. Tilsæt evt. mere olie. Stil på køl.

Rugbrødscrumble: godt surdejsrugbrød og smør. Hak brødet fint og tilsæt en smule smør. Rist blandingnen ved 160 grader, til det er knasende. Køl af og kør fint på en blender.

laks: 2 laksefilletter. Læg filletterne i en 10 pct. saltvandslage i 15-30 minutter og sous vide dem herefter i 30 minutter ved 50 grader.

Pynt: dild og brøndkarse

Vegetarisk gourmetmiddag

$
0
0


Jeg er med i en madklub, der en gang om måneden besøger en Københavnsk restaurant eller cocktailbar. Da vi skulle planlægge næste besøg, blev det hurtigt besluttet (nok især af de andre), at jeg skulle invitere på aftensmad - vegetarisk aftensmad!!!

Dem der har fulgt med i min madlavning ved, at der indgår kød i en stor del af mine retter, og da jeg ikke var parat til at servere 6 forskellige salater, begravede jeg mig i mine højt elskede kogebøger for at finde inspiration.

Det har været en kæmpe udfordring at skulle lave en gourmetmiddag kun baseret på grøntsager, skaldyr og mælkeprodukter, især fordi jeg ikke har kunnet bruge fonder til at intensivere smag, ligesom jeg har været nødt til at tænke i tekstur og fylde. Men det har samtidig været crazy spændende, og jeg er nu en større fan af grønsager, end jeg var før - for de kan virkelig nogle tricks!

Resultatet af mine anstrengelser blev en frisk forårsmenu, der starter fint, let og med rene smage, langsomt bliver mere intens og kompleks for at slutte af i et sødt bombardament:

1) minitærte med fårefriskostcreme og radisse

2) rå kammusling med syltet agurk, æble og wasabifløde

3) urtebuket med pistaciecreme

4) asparges og ærter med en skummende sauce på Gammel Knas

5) svampesuppe med hvid trøffel

6) minitærte med løgcreme og ristede nigellafrø

7) honning cracker med Gammel Knas og timian fra altanen

8) blue cheese creme med jordbær, havre crumble og rosmarinskud fra altanen

Bagte rabarber med krystalliseret hvid chokolade, timian og en creme på myseost

$
0
0


Noget af det allerbedste ved sommer er rabarber! Jeg er helt vild med de syrlige stængler, og jeg synes især de gør sig godt i søde desserter, som denne med knasende hvid chokolade, en creme på myseost, der nærmest smager af saltkaramel, samt et aromatisk krydderurtedrys.

Sværhedsgrad: let

Til 4 personer

Bagte rabaerber: 200 g rabarber og 65 g sukker. Skær rabarberne i små stave og bland dem med sukkeret. Bag ved 180 grader i 7-12 minutter til rabarberne er blevet lidt bløde men stadig har bid, og der sukkeret er opløst til en tyktflydende rabarbersirup. Stil stave og sirup på køl.

Krystalliseret hvid chokolade: 50 g hvid chokolade, 50 g vand og 50 sukker. Smelt chokoladen i et vandbad. Kog sukker og vand til det når 136 grader og miks herefter med chokoladen, til der dannes små knasende kugler.

Myseost creme: 100 g revet myseost, 1-2 dl fløde og lidt sukker. Smelt langsomt osten og sukkeret i fløden, så der dannes en tyk sød creme.

Pynt: timian


Grillede asparges med ærter, estragonolie og en intens muslingeskum

$
0
0


Grillede asparges fungerer super godt og kombineret med ærter, estragon og den salte intense smag fra muslingeskummet har man en perfekte sommerret, der både er let at lave og har fylde rent smagsmæssigt.

Sværhedsgrad: let

Til 4 personer

Muslingeskum: 400 g muslinger, hvidvin, vand og 0.5 dl fløde. Rens muslingerne og kasser de dårlige. Dæk muslingerne med vand og damp i 5 minutter. Tag et par stykker fra og kog resten ind til der kun er ca. 1 dl tilbage. Smag til med vin og tilsæt fløden. Skum op ved brug med en stavblender.

Estragonolie: 1 håndfuld estragon og 1 dl olie. Blend olie og estragon under opvarmning til ca. 80 grader. Blend i nogle minutter og kør olien gennem en fin si.

Grillede asparges: 4 asparges. Grill asparges til de har fået god varme og en branket overflade. Skær fint.

Pynt: fine ærter, muslinger og rød surkløver.


Koldskålsmousse med lemoncurd, citronsyltet agurk, havreknas og urter

$
0
0



Jeg har som de fleste andre her i Danmark en kææææmpe koldskåls-addiction - især på solskinsdage som idag! Her kommer den velkendte koldskål i en lidt mere avanceret udgave, men hvis du gerne vil prøve en nyfortolkning af en klassiker fra det danske dessertkøkken, så er dette et rigtig godt sted at starte.

Sværhedsgrad: mellem/svær

Til 4 peroner

Koldskålsmousse: 2 dl ymer, 1 dl kærnemælk, 1 dl fløde, 2,5 blade husblas, saft og skal fra 1 citron, 1 vaniljestang 35 g sukker. Bland ymer, kærnemælk, citronsaft- og skal, vanilje og sukker sammen. Udblød husblassen og varm en smule af fløde op. Smelt husblassen i den varme fløde og bland med koldskålsmassenmassen. Pisk herefter den resterende fløde let og vend forsigtigt i koldskålsmassen. Hæld på forme og stil på køl i mindst et par timer.

Lemoncurd: saft og skal fra 2 citroner, 60 g sukker, 1 lille æg og 1 blad husblas. Kog citronsaft- og skallen op med sukkeret. Hæld over det sammenpiskede æg. Miks citronblandingen og kom tilbage i gryden. Varm forsigtigt igennem til det tykner og tilsæt herefter husblassen. Stil på køl i mindst et par timer.

Havreknas: 50 g smør, 3 spsk havregryn, 2 spsk sukker og mel. Bland smør, havregryn og sukker. Tilsæt mel til dejen bliver fast og smuldrer let. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til den er knasende sprød. Køl af.

Syltet argurk: 1/2 agurk, 2 dl vand, 1 dl sukker saft fra 1-1,5 citron. Bland vand, sukker og citronsaft. Skær agurken i fine strimler og læg i syltelagen. lad trække i en times tid.

Pynt: mynte og dild.


Anmeldelse: Restaurant Spontan, København

$
0
0




















Bag gryderne i Restaurant Spontan står Christian Gadient, og hvis du ikke lige kan placere ham, så er han blevet hentet fra D'Angleterres restaurant Marchal( der har en Michelin-stjerne). Det er med andre ord en mand, der kan finde ud af at lave mad, og det fornemmer man hurtigt.

Som det første fik vi serveret to appetizers: melon med yuzu og brændt courgette med timain (?). Ikke de bedste appetizers jeg har fået, men det var egentlig ret rart med noget nyt og anderledes.

Forretten, der bestod af makrel med brændte ærter, friskost, peberrod og en sauce på muslinger og urter, var super flot og smagte rigtig fint uden at være kedelig eller fad, som sådan nogle ny nordiske retter en gang imellem godt kan have tendens til at være.

Inden hovedretten blev serveret, kom der brød på bordet. Brødet var bagt med øl og glaseret med en sirup, så det havde en sødlig næsten julet smag. Igen meget anderledes, end den slags hårdtbagt surdejsbrød, man får serveret på de fleste restauranter i denne prisklasse.

Hovedretten var et stykke virkelig mørt svinebryst dækket af daikonruller og blev serveret med peberpure' og en sauce på blandt andet koriander. Det var virkelig godt, og der var rigeligt.

Aftenen blev sluttet af med en dessert på rabarber, vaniljeis og en grøn sauce på hvedegræs. Med undtagelse af hvedegræssaucen er det som udgangspunkt smage, de fleste kender, men der var en fin smagskompleksitet i retten, og jeg kunne sagtens have spist en dobbelt portion.

Restaurant Spontan er nynordisk men flirter kraftigt med asien og med en samlet pris på kun 345 kr. for tre retter og appetizers, så er den helt sikkert et besøg værd.

En lille håndfuld billeder af mig

$
0
0


I forbindelse med det interview jeg lavede med hjemmesiden www.thenordique.com, fik jeg taget en masse billeder i min vens ret så lækre køkken. Her er et lille udvalg af disse.

When I did the interview with the website www.nordique.com I had a photo session in my friend's really nice kitchen. Here's a small selection of the pictures that were taken.

10.000 følgere på Instagram!!!

$
0
0



Så indtraf dagen, hvor jeg rundede den magiske grænse Instagram-følgere: 10.000.

Det er helt vildt at tænke på, at der er så mange i ind- og udlandet, der kigger med hver gang, jeg poster et billede af een af mine retter lavet i mit lille køkken i København. Men det er samtidig utrolig fedt, og jeg er sindsyg glad for den positive respons, jeg får - så keep it coming :)

En kæmpe stor tak til alle der følger med - hvad enten det er på Instagram, Facebook eller her på bloggen.

Martin


Today is the day when I finally reached that magic number of Instagram followers: 10.000.

It's mind blowing that so many people from around the world see the dishes that I create in my tiny kitchen in Copenhagen. But it is also incredibly awesome, and Im really grateful for all the positive feedback - so keep it coming :)

A massive thanx to all my followers on Instagram, Facebook and my blog.

Martin

Asparges med pocheret æggeblomme og skummende sauce på vesterhavsost

$
0
0


Sværhedsgrad: mellem

Til 4 personer

Asparges: ca. 2 aspages pr. person. Skær aspages i tynde skiver og blancher i kogende vand.

Pocheret æggeblomme: 4 æggeblommer. Pocher æggeblommerne i ca. 3 minutter i 65 grader varmt vand.

Skummende sauce: 100 g. vesterhavsost og 1,5 dl sødmælk. Smelt den revne ost i mælken og skum op med en stavblender.

Pynt: spiselige blomster, rød surkløver og en smule citronsaft.

Laks med rygeostcreme og en broken gel på agurk og urter

$
0
0


Sværhedsgrad: let

Til 4 personer

Broken gel på agurk og urter: 1 agurk, forskellige urter fx purløg, persille, estragon og 1 blad husblas.  Blend agurk og urter. Si væsken fra og varm den op. Tilsæt den udblødte husblas og stil i køleskabet i et par timer. Pisk herefter den stivnede gel op.

Rygeostcreme: 150 g rygeost, 2 spsk cremefraiche, skal fra 1 citron og en smule citronsaft. Pisk rygeost og cremefraiche. Tilsæt herefter skal og saft fra citronen.

Rugbrødscrumble: 1 skive rugbrød, salt go lidt smør. Blend rugbrød med smør og salt. Bag blandingen ved 160 grader i ca. 10 minutter.

laks: 2 laksefilletter. Udstik filletterne og læg dem i en 10 pct. saltvandslage i 15-30 minutter. Sous vide dem herefter i 30 minutter ved 50 grader.

Pynt: radisseskiver og fennikeltoppe.

Sommerbær med en creme på hvid chokolade og lakrids samt blåbærglas

$
0
0


Sværhedsgrad: svær

Til 4 personer

Creme på hvid chokolade og lakrids: 100 g hvid chokolade, 2 dl fløde, 1,5 bl husblas og 3 spsk lakridspulver. Varm fløden op og smelt chokolade og den udblødte husblas heri. Tilsæt lakridsen og stil på køl. Pisk cremen op før brug.

Blåbærglas: 1 dl blåbærsaft og 1 dl flormelis. Varm blåbærsaften op og opløs flormelisen heri. Kog den i nogle minutter og hæld herefter karamellen ud på plade med bagepapir. Fordel karamellen i så tyndt et lag som muligt og stil i ovenen ved 80 grader i nogle timer og karamellen stivner, når den tages ud.

Pynt: hindbær, blåbær, kirsebær og blade samt blomster fra rød surkløver.

Jordbær med havregryns crumble, blåskimmel, rosmarin og blommesirup

$
0
0


Sværhedsgrad: mellem

Til 4 personer

Blommesirup: 200 g blommer, 1 dl vand, 200 g sukker og hedvin. Kog blommerne møre i vandet. Lad herefter passere gennem et klæde eller en sigte. Tilsæt sukker og hedvin. Kog ind til en tyktflynde sirup og stil på køl.

Havregryns crumble: 25 g smør, 2 spsk sukker, 4-6 spsk havregryn og mel. Bland smør, sukker og havregryn. Tilsæt herefter mel, til dejen får en porøs takstur. Bag de små dejklumper ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Pynt: Jordbær, frysetørrede jordbær, mascarpone, blåskimmel og rosmarinskud.

Citrontærte - Lemon meringue pie - Tarte au citron

$
0
0


Sværhedsgrad: mellem

Til 4 personer

Marengs:1 æggehvidde og 50 g sukker. Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Sprøjt halvdelen marengsmassen ud på en bageplade og bag ved 100 grader i ca. 1 time. Resten sprøjtes ud i guf-dutter på selve desserten.

Tærtebunden: 1 æggeblomme, 150 g mel,  60 g sukker og 50 smør. Bland ingredienserne og rul tyndt ud. Bag ved 180 grader til bunden er sprød. Køl ned og knus til mellemfint pulver.

Citronfyld: 2 spsk majsmel, saft og skal fra 3 citroner, 50 g smør, 3 æggeblommer, 1 helt æg og 1,5 blad husblas. Varm majsmel, sukker samt saft og citronskal op. Tilsæt herefter smør og når opløst, tilsæt æg og den udblødte husblas. Varm igennem til massen tykner og stil på køl i et par timer. Når massen skal bruges, piskes den op.

Pynt: gufdutter drysset med citrontimian og brønkarse.




Opskrift: Rabarbermousse med marengs og krystalliseret hvid chokolade

$
0
0



Dette er uden sammenligning den mest komplicerede og tidskrævende opskrift, jeg indtil videre har postet, men med lidt tålmodighed kan det så absolut lade sig gøre at lave een af sommerens bedste - og sværeste - desserter.

Sværhedsgrad: svær

Til 4 personer

Marengs: 1 æggehvidde og 50 g sukker. Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Sprøjt marengsmassen ud på en bageplade og bag ved 100 grader i ca. 1,5 time.

Krystalliseret hvid chokolade: 30 g hvid chokolade, 30 g vand og 30 g sukker. Smelt den hvide chokolade over vandbad, mens vand og sukker opvarmes til 136 grader. Rør sirupen i den hvide chokolade til der danner sig små chokoladekugler.

Form til rabarbermousse: kageplast (bredde ca. 10 cm.), tape og husholdningsfilm. Skær plasten i 4 stykker ca. 12 cm. lange og form til 4 cylindere. Tape cylinderne sammen og luk enden med husholdningsfilm. Stil cylinderne oprejst, så de kan fyldes med mousse.

Rabarberpure' til moussen: 200 g rabarber og 75 g sukker. Skær rababerne i små stykker, vend med sukkeret og bag ved 180 grader i ca. 15 minutter. Blend til pure' og stil på køl.

Rabarbermousse: 175 g rabarberpure', 3 blade husblas, 2 dl fløde, 1 stang vanilje, 3 æggeblommer og 50 g flormelis. Pisk fløden med vanilje. Pisk æggeblommerne hvide med flormelissen. Varm rabarberpure'en og opløs den udblødte husblas heri. Vend fløde i æggecremen og vend herefter pure'en heri. Hæld på sprøjtepose og fyld cylinderne. Stil på køl til moussen har sat sig. Stil herefter i fryseren til moussen er hård.

Rabarber til at dække moussen: 2 røde rabarber skåret meget tyndt på mandolin, 1 dl hyldeblomstsaft, 2 dl vand. Kog vand og sirup til en tyk sirup. Dyb kort rababernestrimlerne i den næsten kogende sirup og læg på husholdningsfilm, så de akkurat overlapper hinanden. Befri de frosne mousser for plastcylinderne, og læg dem på rabarberstrimlerne. Rul rabarberstrimler rundt om mousserne og stil i køleskab til brug.

Pynt: rød surkløver og resten af rabarberpure'en.

- - -

This is by far the most complicated and time consuming recipe I have posted  but with a bit of patient you will be able to enjoy one of the best - and most complicated - summer desserts.

Level: Difficult

4 servings

Meringue: 1 egg white and 50 g of sugar. Whisk the egg white with the sugar. When stiff spread the meringue onto a baking sheet and bake for 1,5 hrs at 100 degrees C. Break into smaller pieces.

Crystallized white chocolate: 30 g of white chocolate, 30 g of water, and 30 g of sugar. Melt the chocolate while heating water and sugar to 136 degrees C. Whisk the sirup into the chocolate until tiny pieces start to form.

Mold for the rhubarb mousse: plastic cake wrap (width approx 10 cm.), tape and cling film. Cut the plastic into four 12 cm long pieces. Fold each piece into a cylinder and close it with tape. Seal the end of each cylinder with cling film.

Rhubarb pure' for the mousse: 200 g of rhubarb and 75 g of sugar. Cut the rhubarb into smaller pieces, mix with the sugar and bake for approx 15 minutes at 180 degrees C. Blend to a fine pure' and leave in fridge.

Rhubarb mousse: 175 g of the rhubarb pure', 3 sheets of gelatin, 2 dl cream, 1 vanilla pod, 3 egg yolks, and 50 g of icing sugar. Soak the gelatin for approx 5 minutes. Heat the rhubarb pure' and melt the gelatin in it. Whisk the egg yolks and inching sugar. Whisk the cream lightly and mix with the yolks. Add the pure' and pour the mousse into the cylinders. Leave in the fridge until the mousse has set then place in the freezer until solid.

Rhurbarb to cover the mousse: 2 red rhubarbs cut as thin as possible, 1 dl of elderflower sirup and 2 dl of water. Reduce the elderflower and water into a thick sirup and dip each piece of rhubarb into it. Place the rhubarb pieces on a piece of cling film. The rhubarb pieces have to overlap. Unmold the mousse and place on the rhubarb "blanket". Roll and cut off any excess rhubarb. Leave in fridge until unfrozen.

Garnish: red oxalis and the rest of the rhubarb pure'.



Torvehallerne, København

$
0
0


Hvis det ikke var for den tsunami af mennesker, der rammer Torvehallerne, især når vejret er godt, så ville det nok være et af mine absolutte favoritsteder i København. Jeg elsker at brænde et par timer af på at gå på opdagelse i alle special-og delikatesseforretninger, og i takt med at der er åbnet er lang række rigtig gode spisesteder, er det heller ikke et dårligt sted at spise aftensmad.

Skulle du komme forbi Torvehallerne, bør du tjekke følgende steder ud:

Urt&Flora: Skal jeg bruge urter, går jeg til min urte-pusher Urt&Flora. De har et kæmpe udvalg og ikke mindst af alle de urter, man ikke kan få i supermarkederne fx bronzefennikel, citronverbena mv. Hertil kommer en masse urter, som jeg ikke kender, eller har nogen ide' om, hvad man skal bruge til - men det er vist et luksusproblem.

Hija De Sanchez: En lang række af tidligere NOMA-kokke har med stor succes åbnet gourmet-restauranter rundt omkring i hovedstanden. Rosio er gået en lidt anden vej og har åbnet taco-stands i Torvehallerne og Kødbyen. Det er ikke Haut Cusine, men der er alligevel altid kø, og det bør vist være grund nok til at lægge vejen forbi Hija De Sanchez.

Arla UNIKA: Med Arla UNIKAs oste er der virkelig blevt skruet op for kvaliteten, og jeg synes, at flere af produkterne kan måle sig store osteklassikere! Jeg har brugt Havgus i flere af mine retter, men også deres havarti Gammel Knas kan anbefales. Hvis det ikke var nok, så huserer den tidligere Masterchef runner-up Mads Cortsen bag disken, hvorfra han jævnligt uddeler kanapeer baseret på de forskellige oste.

Hav.dk: Torvehallerne er også leveringsdygtig i fisk og skaldyr, og hos Hav.dk har de et stort udvalg af fisk og skaldyr. Jeg er begyndt at lave en masse retter med fisk, mens jeg skruer lidt ned for kødretterne, og med lidt træning er det faktisk slet ikke så farligt at lave fisk, som de fleste går rundt og tror.

Stedsans: Mette og Flemming har allerede med stor succes åbnet et par restauranter rundt omkring i København, heriblandt Stedsans Østergro, der med sit drivhus på toppen af en østerbrobygning trækker fulde huse hele sommeren. Stedsans er farm to table mad - simpelt og lækkert, og Stedsans er en rigtig fin tilføjelse til Torvehallernes allerede store udvalg af spisesteder.

Martin

- - -

If it wasn't for all the people that invade Torvehallerne, especially when the weather i good, it would probably be one of my favorite places in Copenhagen. I love getting lost in all the speciality and delicacy stores, and with all the restaurants and take away places that have opened it is also a great places to go for dinner.

Urt&Flora: If I need herbs I always go to my herb-puscher Urt&Flora. They have a massive selection of different herbs - even the ones you cannot get at your local supermarket fx bronze fennel, lemon verbena etc. On top of this they have a bunch of herbs that Ive never heard of and don't have a clue how to use - but I guess thats a bit of a first world problem.

Hija De Sanchez: Many of the chefs from NOMA have opened successful gourmet restaurants in Copenhagen but Rosio has gone her own way by opening up taco-stands in Torvehallerne and Kødbyen. Its not Haut Cuisne but the line is always long and I guess thats a pretty good sign that you ought to drop by Hija De  Sanchez.

Arla UNIKA: With the release of Arla's quality cheeses Denmark finally has finally made its mark on the cheese map and in my opinion many of the UNIKA products are just as good as many of the big international cheeses. I have used the cheese Havgus in many of my dishes and I can also recommend  trying their havarti cheese called Gammelknas. And if that wasn't enough, the runner up in Danish MasterChef, Mads Cortsen, works behind the counter and he regularly serves canapés based around the different cheese.

Hav.dk: Torvehallerne also delivers when it comes to fish and shell fish and at Hav.dk they have a massive selection. i have recently started to do a lot of dishes with fish and with a bit of training, preparing fish is not nearly a scary and difficult as people seem to think.

Stedsans: Mette og Flemming have already opened several restaurants in Copenhagen, most notably Stedsans Østergro with it's glasshouse on top of a building i Østerbro. Stedsans serves farm to table food - simple and delicious, and its a really nice addition to Torvehallerne.  

Martin



Opskrift: Asparges med confiteret æggeblomme, en skummende sauce på vesterhavsost og urteolie

$
0
0


Jeg er ret vild med asparges - både hvide og grønne. I denne ret kombineres de crispy grønne asparges med en fræk, luftig og virkelig lækker sauce på vesterhavsost, en cremet confiteret æggeblomme og en knaldgrøn urteolie. Det er sommermad, når det er allerbedst.

Sværhedsgrad: mellem

Til 4 personer

Confiteret æggeblomme: 4 æggeblommer og olie. Varm sous viden op til 63 grader. Fyld en plastikbeholder med olie - ca. 5 cm - og placer æggeblommerne heri. Placer beholderen i sous viden, så vandet når højere op end olien - dog uden at vandet løber ned i beholderen.Læg låg på og lad stå i ca. 1 time.

Asparges: 4 -6 asparges, vand, smør og salt. Bræk den nederste del af og skær aspargeserne i tynde skiver. Blancher kort i kogende vand rørt med smør og drys med salt.

Skummende sauce: 100 g. vesterhavsost og 1,5 dl sødmælk. Smelt den revne ost i mælken og skum op med en stavblender.

Urteolie: persille, dild, purløg, løvstikke og en smagsneutral olie. Blend olien op til 80 grader, mens urterne blendes. Blend til olien har fået en flot grøn farve. Si og stil på køl.

Pynt: blade og blomster fra rød surkløver.

Martin

- - -

Level: medium

4 servings

Confit egg yolk: 4 egg yolks and oil. Heat the sous vide to 63 degrees C. Fill a plastic container with oil - approximately 5 cm and place the egg yolks in the oil. Place the container in the sous vide making sure that the cowers the oil with out spilling into the container. Place a lid on the container and leave for approximately 1 hour.

Asparagus: 4-6 asparagus, water, butter and salt. Snap of the thick end of the asparagus and slice thinly. Blanch in water mixed with butter. Sprinkle with salt.

Foamy cheese sauce: 100 g vesterhavsost and 1,5 dl full fat milk. Smelt the cheese the milk and blend.

Herb oil: parsley, dill, chive, lovage and a neutral oil. Heat the oil to 80 degrees C while blending it with the herbs. Blend till the oil has a dark green color. Strain and place in the fridge.

Garnish: leave and flowers from red oxalis.

Martin

Billedserie: Mikkel Wolfsberg Schandorff souschef på Michelin-restauranten Gastromé i Aarhus

$
0
0


For en par uger siden var jeg på et hurtigt visit i smilet by og hang i den forbindelse ud med min kammerat Mikkel Wolfsberg Schandorff og tog jeg en håndfuld billeder af hans super flotte og ekstremt velsmagende mad.

Mikkel Wolfsberg Schandorff er een af de der kometkokke, der efter nogle år på forskellige toprestauranter fx Grønbech og Churchill og KUL, er endt som souschef på den aarhusianske michelin-restaurant Gastromé - og så er han kun 20 år gammel!

De fire retter, jeg smagte i forbindelse med mit besøg, viser meget tydeligt hvem Mikkel er som kok: det er stor velsmag med en helt klar historie og et fokus på det visuelle udtryk.


Med retten Yin og Yang kombinerer Mikkel på bedste vis kaviar med syrlig og spicy kærnemælk samt høvlede paranødder. 


Inspirationen til denne osteret har Mikkel fået fra intro'en til en James Bond-film. Kombinationen mellem råmælksosten Hinge fra Hinge Mejeri, tomat, yoghurtvalle-creme og en sirup på pimento og vanilje er både legesyg og super god.


Helt enkelt og ekstremt velsmagende fremstår retten med jomfruhummer, pocherede og brændte forårsløg samt en kraftig hummersauce. En sådan ret er kun så god, som de råvarer, der bliver brugt, og der blev brugt prima varer!

  
Som en sød afslutning har Mikkel fremtryllet denne dessert med malt, kakao, gran og rød syre. Visuelt giver retten associationer til en efterårsskovbund men smagsmæssigt er retten let og forårsagtig.

Martin

- - -

A couple of weeks ago I went to Aarhus to visit one of my buddies, Mikkel Wolfsberg Schandorff. Mikkel prepared a handful of dishes that I photographed and I have decided to write a bit about Mikkel and his dishes on the blog.

Mikkel Wolfsberg Schandorff is one of those chefs who´s carries has taken off with rocket speed. After a couple of years at different top restaurant (Grønbech & Churchill and KUL) he now works as souschef at the Michelin starred restaurant Gastromé in Aarhus - and he's only 20 years old!

Dish nr. 1: Yin and Yang show cases caviar extremely well with an acidic and spicy buttermilk and para nuts.

Dish nr. 2: Mikkel got the inspiration to this cheese dish from the intro to a James Bond movie. The combination of the cheese Hinge, tomatoes, yoghurt whey creme, and a sirup made with pimento and vanilla is both playful and very tasty.

Dish nr. 3: Simplicity and a big taste is what defines this dish with langoustine, poached spring onion, and a powerful lobster bisque. This kinda dish is only as good as the produced that is used!

Dish nr. 4: To finish off Mikkel has created this dessert with malt, cacao, pine, and red oxalis. It looks like a forest in the fall but the taste is light and spring-like.

Kursus i madlavning og food styling

$
0
0



Så er det officielt: jeg skal undervise i madlavning og food styling. Hele herligheden foregår lørdag den 10. september og lørdag den 11. oktober, så kunne du tænke dig at lave mad dinnerbymartin style og samtidig få tips til at tage super gode billeder af maden, så tilmeld dig ASAP :)

Du kan læse meget mere om mit kursus i madlavning og food styling

Martin

- - -

Its official: Im teaching a cooking and food styling class on September 10th and October 8th. So if you wanna learn how to cook food dinnerbymartin style, and also get tips on how to take some great food pictures, sign up ASAP :)

Read more about my cooking and food styling class
Viewing all 100 articles
Browse latest View live